2009tour.punt.nl
Fränk Schleck wint koninginnenrit
  Fränk Schleck heeft de 17de rit gewonnen in de Ronde van Frankrijk. Hij was de beste van een kopgroep van drie met daarbij zijn broer Andy en geletruidrager Alberto Contador.
Vijf cols moesten de renners vandaag bedwingen, en al van bij de start ging het onmiddellijk omhoog. Een twintigtal renners zetten onmiddellijk een aanval op poten.
 
In de afdaling van de Cormet de Roselend ging groene trui Thor Hushovd op en over de vluchters, op zoek naar extra punten in de stand voor de groene trui. De Noor pakte snel meer dan een minuut op de achtervolgers en hield knap stand. Ook aan de tweede tussensprint reed Hushovd nog steeds alleen aan de leiding, waardoor hij twaalf gouden punten pakte in de strijd voor de puntentrui.
 
Op de voorlaatste van vijf beklimmingen werd het startsein voor de finale gegeven door de Tourwinnaar van vorig jaar, Carlos Sastre. De Spanjaard demarreerde aan de voet van de Romme, de col van de eerste categorie die zijn debuut maakt in de Tour. „Ik ben er klaar voor”, had hij voor de start in Bourg-Saint-Maurice gezegd over de zwaarste Alpenetappe. Maar Sastre slaagde er niet in om bij de belangrijkste klassementsrenners weg te komen en werd zelfs gelost.
 
 
 
Net voor de top van de Col de la Colombière versnelde Contador, maar enkel ploegmakker Klöden moest passen. In de achtergrond reed Lance Armstrong weg uit een groepje met Bradley Wiggins.
 
Op weg naar Le Grand-Bornand sloegen de Schlecks een praatje met Contador. Dan al was duidelijk dat Fränk de bloemen zou krijgen.

Uitslag:
 
1 Fränk Schleck LUX Saxo Bank 4:53:54
2 Alberto Contador SPA Astana +0
3 Andy Schleck LUX Saxo Bank +0
4 Vincenzo Nibali ITA Liquigas +2:18
5 Lance Armstrong VS Astana +2:18
6 Andreas Klöden DUI Astana +2:27
7 Bradley Wiggins GBR Garmin +3:07
8 Christophe Moreau FRA Agritubel +4:09
9 Christian Vande Velde VS Garmin +4:09
10 Rémi Pauriol FRA Cofidis +6:10
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl