2009tour.punt.nl
Cavendish wint tweede etappe
  Mark Cavendish heeft zondag de tweede etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De rit over 187 kilometer van Monaco naar Brignoles eindigde in een door een valpartij verstoorde sprint en daarin was de Brit van Columbia de sterkste.

De renner van het eiland Man kwam in de massasprint, na een tumultueuze slotkilometer met verschillende valpartijen, als eerste over de finish in Brignoles, een stadje in het Zuid- Franse departement Var waar het Amerikaanse acteursechtpaar Pitt-Jolie over een riant verblijf beschikt.

Cavendish, de kopman van Team Columbia, won vorig jaar in zijn eerste Ronde van Frankrijk, vier etappes.

De Amerikaan Tyler Farrar (Garmin) kwam in Brignoles als tweede over de finish, de Fransman Romain Feillu (Agritubel) eindigde op de derde plaats. Beste Nederlander was Koen de Kort (Skil-Shimano), op de negende plaats.
 
Vier renners gingen er na een zenuwachtig wedstrijdbegin vandoor: de Nederlander Stef Clement, De Fransen Cyril Dessel en Stéphane Augé en de Fin Jussi Veikkanen die de bolletjestrui overhoudt aan deze rit.

Saxo Bank, de ploeg van gele trui Fabian Cancellara, controleerde het tempo in het peloton, tot Team Culumbia, de ploeg van topfavoriet Cavendish, overnam.

De vier leiders werden gegrepen op 12 kilometer van de streep en we stevenden dus af op een massasprint. In volle sprint gingen enkele renners tegen de grond, waardoor ook Tom Boonen zijn kansen in het water zag vallen.In die massasprint stond er geen maat op Cavendish. Hij won met lengtes voorsprong op Tylar Farrar en Romain Feillu.
 
Uitslag:
 
1 Mark Cavendish IoM Columbia 4:30:02
2 Tyler Farrar VS Garmin +0
3 Romain Feillu Fra Agritubel +0
4 Thor Hushovd Noo Cervélo +0
5 Yukiya Arashiro Jap Bbox - Bouygues +0
6 Gerald Ciolek Dui Milram +0
7 William Bonnet Fra Bbox - Bouygues +0
8 Nicolas Roche Ier AG2R +0
9 Koen de Kort Ned Skil - Shimano +0
10 Lloyd Mondory Fra AG2R +0
 

Reacties

pelly op 05-07-2009 21:24
Hai Hai 
 
Dankjewel voor je reactie op mijn nieuwe blog interpellatie.nl.
Ik ben nog volop bezig de data om te zetten, en mijn nieuwe blog langzaam te vormen naar wat het is. Het is echt zo een tussenperiode : Ik ben nog niet echt weg bij punt maar mijn vertrek is aanstaande, maar de nieuwe woning is ook nog niet helemaal zoals deze zijn moet. 
De Tour laat ik dit jaar dan ook maar voor wat het is. Alle tijd die over is gaat naar Interpellatie.nl.
Mijn Tourblogjes komen pas over een paar weken op mijn nieuwe blog (Het omzetten is een traag proces voor mij als niet-PHP-kenner)
Toch ben ik wel benieuwd om het eens van een ware kenner te horen : Is het kommentaar van Ducrot en Dijkstra dit jaar echt anders ?

Groetjes en ga er maar vanuit dat ik je ook dit jaar blijf volgen !
 
pelly op 05-07-2009 21:27
PS : De overgang is nog maar zo kort dat de eer van de eerste serieuze comment op mijn nieuwe site voor jou is ! 
Hulde !
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl