2009tour.punt.nl
Astarloza wint 16de etappe in Tour de France
  Mikel Astarloza heeft dinsdag de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Spaanse wielrenner van Euskaltel zegevierde in Bourg-Saint-Maurice na een bergrit van 159 kilometer.
Hij sprong vlak voor de finish weg bij zijn drie medevluchters. Achter Astarloza won de Fransman Sandy Casar de sprint om de tweede plaats, zijn landgenoot Pierrick Fédrigo werd derde.
 
De tweede Alpenrit bracht de renners twee keer over een Col du St-Bernard. Eerst moest de Grand-St-Bernard beklommen worden, en daarna de kleine broer, de Petit-St-Bernard.
 
In de eerste klim reed een erg grote groep van een twintigtal renners weg van het peloton. Daarbij alweer Jurgen Van den Broeck, die dus net als eergisteren mee was in een vroege vlucht. Ook de eigenaar van de bolletjestrui, Franco Pellizotti, zat er vooraan bij en deed vandaag een uitstekende zaak in het bergklassement.
 
 
 
De kandidaten voor de eindzege leverden op de col van de Petit-Saint-Bernard een uiterst boeiend gevecht. De gebroers Schleck demarreerden om beurten en lieten Amrstrong en Evans achter. Contador en Klöden konden aanklampen. Evans kraakte definitief, maar wat Armstrong liet zien was buitenaards. Hij reed het gat met Andy en Frank Schleck in z'n eentje opnieuw dicht
 
De grote verliezer van de dag was Cadel Evans. Hij verloor bijna drie minuten op de andere grote namen.

Uitslag:
 
1 Mikel Astarloza SPA Euskaltel 4:14:20
2 Sandy Casar FRA Française des Jeux +6
3 Pierrick Fédrigo FRA Bbox - Bouygues +6
4 Nicolas Roche IER AG2R +6
5 Jurgen Van den Broeck BEL Silence - Lotto +6
6 Amaël Moinard FRA Cofidis +6
7 Franco Pellizotti ITA Liquigas +11
8 Stéphane Goubert FRA AG2R +11
9 Christophe Moreau FRA Agritubel +59
10 Alberto Contador SPA Astana +59
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl